RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Revurderer kannibal-dom

Sist oppdatert:
Armin Meiwes drepte og spiste en mann, men fikk bare åtte års fengsel. Nå revurderes dommen.

42 år gamle Meiwes har innrømmet at han drepte 43 år gamle Bernd Jürgen Brandes, hugget ham i småbiter og spist ham. Likevel ble han bare dømt til åtte og et halvt år i fengsel.

Brandes skal frivillig ha meldt seg for å bli drept og spist.

Drapet skjedde 10. mars 2001 i byen Kassel i det sentrale Tyskland. Meiwes ble dømt i januar i fjor etter en grotesk rettssak der blant annet Meiwes eget opptak av drapet ble vist.

Tysk høyesterett går nå gjennom dommen, og vurderer på ny påtalemaktens påstand om livsvarig fengsel for Meiwes. Meiwes forsvarere mener at dommen bør kuttes til fem års fengsel.

Aktoratet har akseptert at Brandes meldte seg frivillig til å bli drept, mente likevel at Meiwes drepte for sin seksuelle nytelses skyld, og dermed burde dømmes til livsvarig fengsel.

Meiwes forsvarer mener at kannibalen kun kan dømmes for barmhjertighetsdrap, som har en strafferamme på fem år. Meiwes kan heller ikke dømmes for å ha spist Brandes, siden kannibalisme teknisk sett ikke er ulovlig i Tyskland.

Endelig dom er ventet 22. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere