RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rice forventer frie valg

USAs utenriksminister Condoleezza Rice forventer at Pakistan skal holde frie valg neste år.

Dette sier Rice til Pakistans president Pervez Musharraf under et besøk i landet tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Bortsett fra å komme med krav var den amerikanske utenriksministeren opptatt av å hylle både Pakistan og Afghanistan. Rice kalte landene for to gode allierte i krigen mot terror.

Hyllet presidentene
Videre hyllet Rice Pakistans og Afghanistans presidenter og sier at verden er heldige som har dem. Men Rice la også press på Musharraf som kom til makten i Pakistan i 1999 etter et blodig militærkupp.

- Det må være, verden forventer at det skal være, demokratiske, frie og rettferdige valg i Pakistan 2007, sier Rice til det fremmøtte pressekorpset i Pakistan.

Kommet langt på vei
Den Pakistanske presidenten ble en alliert av USA i kampen mot terror i etterkant av 11. septemberangrepene da det viste seg at terrorister oppholdte seg i grensetraktene til Pakistan.

- Pakistan har kommet en utrolig lang vei de siste fire årene, sier Rice under en pressekonferanse ombord i flyet hennes.

Onsdag besøker Rice Afghanistans president Hamid Karzai for å diskutere den politiske prosessen i landet og den internasjonale kampanjen mot å bekjempe terroren sør i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere