*Nettavisen* Nyheter.

Rice krever FN-reformer

USAs utenriksminister Condoleezza Rice gikk langt i sin kritikk av FN fredag og sa at organisasjonen trenger en overhaling for å overleve.

16.04.05 02:31

Rice, som har utpekt FN-kritikeren John Bolton som FN-ambassadør, varslet at Washington vil ta styringen for å utbedre og reformere en organisasjon som nå svekkes av korrupsjonsbeskyldninger og avsløringer om FN-soldater som begår seksuelle overgrep, melder Reuters.

- Det er ingen hemmelighet at FN ikke kan overleve som en vital kraft i internasjonal politikk hvis det ikke skjer forbedringer, hvis ikke organisasjonen gjennomgår reformer, hvis ikke FN-sekretariatet og lederstilen forbedres, sa Rice til en gruppe avisredaktører.

FNs generalsekretær Kofi Annan har nylig foreslått den mest omfattende overhalingen av FN siden organisasjonen så dagens lys i 1945. Han går inn for en utvidelse av FNs sikkerhetsråd, en radikal plan for å bekjempe fattigdom, en ny FN-organisasjon for menneskerettigheter og en fordømmelse av alle former for terrorisme samt en rekke administrative reformer

President George W. Bush har har hatt et anstrengt forhold til FN siden han tok plass i Det hvite hus. Han har uttalt at FN må passe seg så den ikke utspiller sin rolle og han valgte å gå til krig mot Irak uten FNs støtte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.