RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rice lover å samarbeide

Sist oppdatert:
- Nå er tiden kommet for diplomati, sa USAs kommende utenriksminister Condoleezza Rice under høringene i Senatet tirsdag.

Under innledningen til høringen lovte Rice å samarbeide med USAs allierte for å bedre forholdet til dem. Hun hevdet også at hun ville lytte til Kongressen.

- Dersom jeg blir godkjent, vil jeg arbeide med medlemmer fra begge sider i Kongressen og og bygge en sterkt tverrpolitisk støtte for USAs utenrikspolitikk, sa hun.

Samtidig holdt hun fast ved at USAs politikk etter 11. september, inkludert krigene mot Afghanistan og Irak, var «vanskelig, nødvendig og riktig».

Tøffe spørsmål
Det er ventet at Senatet vil godta nominasjonen av Rice som ny utenriksminister etter Colin Powell uten større problemer. Men den 50 år gamle sikkerhetsrådgiveren vil få flere runder med tøffe spørsmål om sin rolle i krigen mot Irak og påstanden om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen.

Condoleezza Rice regnes som en av presidentens nærmeste rådgivere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere