Rice skal få Irak på beina

I et nytt forsøk på å få kontroll i Irak, har USA oppnevnt en stabiliseringsgruppe ledet av sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice.

06.10.03 12:02

Trolig vil president George W. Bush med dette ta makt fra de militære lederne.

Den nye gruppen, kalt «Iraks stabiliseringsgruppe», skal ifølge New York Times gi Det hvite hus bedre direkte kontroll over det som skjer i Irak.

Rice leder gruppen
Reorganiseringen av gjenoppbyggingsarbeidet i Irak blir beskrevet av Condoleezza Rice, som skal lede gruppen, i et hemmelig notat hun sendte til utenriksminister Colin Powell, forsvarsminister Donald Rumsfeld og CIA-sjef George J. Tenet.

Planen er ifølge Rice selv lagt av henne, visepresident Dick Cheney, Powell og Rumsfeld etter møter med president Bush.

Omorganiseringen kommer samtidig som kritikken mot Bush blir stadig sterkere i USA. En ny undersøkelse viser at Bush har mindre støtte for sin politikk nå, enn noen gang siden 11. september 2001.

Bush frustrert
Det er Bushs egen frustrasjon med all motgangen i Irak som ifølge avisen skal være årsaken til at denne nye gruppen nå blir opprettet.

Det er samtidig det nærmeste Det hvite hus kommer en innrømmelse av at de opprinnelige planene for en gjenoppbygging av Irak ikke har vært gode nok, og at amerikanerne ikke var forberedt på den geriljakrigen som har fulgt siden Irak kom under amerikansk kontroll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.