RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikere enn Gates

Sist oppdatert:
Fortune har kåret verdens rikeste - og denne gang er det ikke Bill Gates.

Mannen som er kåret av magasinet Fortune til verdens rikeste har i dag en formue på tilsvarende hele 350 milliarder norske kroner.

Den meksikanske butikkeieren, Carlos Slim Helús formue er dermed større enn både Microsoft-gründer Bill Gates tilsvarende rundt 344 milliarder kroner og den avdøde John D. Rockefellers formue. Til sammen tilsvarer Slims formue hele fem prosent av hele Mexicos BNP.

Sønn av en libanesisk emigrant og butikkeier har hatt sine oppturer og nedturer. Men investeringene blant annet i forsikringsselskaper, hotellkjeder og den gigantiske meksikanske butikkjeden Sandborns har gitt god avkastning. Slim trenger derfor ikke lenger å bekymre seg for å forsørge sine tre sønner Carlos Jr. Marco Antonio og Patic, som alle bor i Mexico City.

Heller ikke en hjerteoperasjon satt den i dag 67 år gamle mannen tilbake.

- Jeg husker når selskapet hans var veldig lite verd, i begynnelsen av 80-tallet, da det var finansiell krise i Mexico. Han satt oss ned i stuen og lærte oss hvordan for eksempel meksikanske forsikringsselskaper gikk langt billigere enn for eksempel amerikanske, forteller Slims sønn, Patrick til Fortune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere