RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rikshospitalet får ros i USA

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Både lyset, fargene og kunsten er forbilledlig på Rikshospitalet i Oslo, skriver den amerikanske storavisen New York Times tirsdag.

Rikshospitalet trekkes fram som det beste eksempelet på en ny trend med helsebringende sykehusbygg i en større artikkel om moderne sykehusarkitektur i New York-avisen. Rikshospitalet i Oslo er viet stor plass i artikkelen.

- Jeg vil si at det er dagens beste eksempel på et sykehus som kombinerer kunstneriske og menneskelige sider med det terapeutiske i sykehusdesign, sier den britiske arkitekten Tony Monk som nylig har skrevet en bok om sykehusarkitektur. På forsiden av boka plasserte han et bilde av nettopp Rikshospitalet.

Det norske sykehuset får videre skryt for store vinduer, mye kunst, klare farger og for behagelig belysning.

New York Times skriver at designere fra hele verden de siste årene har reist til Oslo for å se på sykehuset som blir trukket fram som et forbilde.

Den britiske arkitekten Sunand Prasad skryter uhemmet av det norske sykehuset. Hun er med i en gruppe som skal gi den britiske regjeringen råd om utforming av framtidige sykehus.

- De har gjort dette på en svært behagelig og harmonisk måte, sier Prasad.

New York times skriver videre at det norske sykehuset er anerkjent internasjonalt for sine transplantasjoner, spesielt nyretransplantasjoner der Rikshospitalet er rangert som det tredje beste sykehuset i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere