*Nettavisen* Nyheter.

Ringer inn dobbeltdrapsmann

Politiet tror de skal ta knivdesperadoen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) i løpet av kort tid. I mens lever Linköping i frykt for dobbeltdrapsmannen.

20.10.04 14:25

Minst 100 polititjenestemenn jobber på spreng for å finne drapsmannen. De tror han er en psykisk syk person i 20-årene. Sannsynligvis etterlot han seg fingeravtrykk på den såkalte butterfly-kniven som han brukte. Kniven ble funnet i buskene like ved åstedet.

- Snart, kanskje innen et døgn, tar vi morderen, sier kriminalinspektør Christer Branthammer, til Aftonbladet.

Politiet har også funnet klær som drapsmannen kan ha mistet i flukten. Disse vil bli sjekket opp mot eventuelle mistenkte.

- Vi er ikke trygge
Onsdag kjørte foreldrene sine barn til Tunvallaskolan och Fridtunaskolan i Linköping. Der holdes dørene låst av frykt for mannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) med kniv tirsdag.

- Vi er ikke trygge så lenge gjerningsmannen går løs, sier pappa Kristian Lundberg til TT. Han har selv en sønn på Tunnvallaskolan der Mohammad Ammouri også gikk.

- Vi kan snakke med våre barn om at de ikke skal prate med ukjente eller sette seg inn i biler. Men hvordan skal man fortelle barna at de ikke engang kan føle seg trygge ute på dagtid, sier mamma Louise Gylling.

Økt sikkerhet
Skoleområdesjef Karin Olanders sier at sikkerhetsnivået på skolen nå er høynet. Foruten at dørene er låst og at foreldrene anbefales å levere barna sine på skolen, vil det være flere vakter i skoleområdet i friminuttene.

Onsdag ble barna møtt av prester og psykologer da de ankom skolen. Skolene har et omfattende opplegg for å hjelpe barna å komme gjennom den tøffe tiden.

- Barn sørger på ulike måter og må behandles individuelt. For de mindre barna kan det kjennes trygt at undervisningen er så normal som mulig, sier Olanders.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.