Risikerer å bli hengt

Foto: HO (AFP)

Advokaten til terroristen fikk fyken.

15.04.09 10:58

Mohammed Ajmal Amir Kasab (21) er én av de ti terroristene som gjennomførte terrorangrepet i finansbyen Mumbai i november i fjor hvor 166 mennesker ble drept.

Terroristene var væpnet med automatvåpen og drepte tilfeldige mennesker på en togstasjon og på flere hoteller i byen. Terroristene fikk herje i 60 timer før de til slutt ble uskadeliggjort.

Bombesikker rettssal
21-åringen er den enste av terroristene som overlevde terrorangrepene og rettssaken mot ham skulle starte onsdag i et bombesikkert rettslokale i fengselet Arthur Road Jail i Mumbai.

Men nå blir rettssaken utsatt fordi dommer ML Tahiliyani har besluttet å avskjedige forsvarsadvokat Anjali Waghmare, som representerer 21-åringen.

Forsvarskadvokaten anklages for misbruk av sin stilling fordi Waghmare både representerer Kasab og et av ofrene for angrepet, melder BBC.

Kasab står tiltalt for å ha drept 58 mennesker, og er anklaget for å være en fotsoldat for den islamistiske terrororganisasjonen Lashkar-e-Taiba, som har base i Pakistan.

Den pakistanske 21-åringen risikerer dødsstraff ved henging dersom han blir funnet skyldig, skriver The Times.

Les også: Mumbai-terrorist brøt ut i latter

To andre medlemmer av Lashkar-e-Taiba står også tiltalt i saken for å ha drevet rekognoseringsarbeid i Mumbai i forkant av terrorangrepet. Tiltalen mot Kasab er på 11.000 sider og inneholder 37 mistenkte hvor av 35 er pakistanske.

Flere analytikere mener hensikten med tiltalen er å bevise Pakistans deltagelse i terrorangrepene. Islamabad har derimot nektet for å være involvert i terrorangrepene.

Selve rettssalen er omringet av et bur bestående av betong og stål som skal kunne motstå rakettangrep. Frykten er at militante pakistanere vil forsøke å slå til mot rettshøringen.

I tillegg har det blitt bygget en skuddsikker korridor som strekker seg fra fengselscellen til selve rettssalen.

Ingen hjerne
Indiske myndigheter bekrefter at de har mottatt etterretning som tilsier at noen er ute etter å drepe Kasab. Men myndighetene innser at Kasab kun er en fotsoldat som innehar lite informasjon om terrororganisasjonen som er ansvarlig for angrepet.

- Vi har et lem, og ikke noen hjerne av organisasjonen som står bak angrepet, sier politisjef Rakesh Mariah, som er ansvarlig for etterforskningen, til The Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.