*Nettavisen* Nyheter.

Rita pisker innover Florida

Den tropiske stormen Rita har nådd orkan styrke på vei inn i Mexico-golfen.

20.09.05 21:13

Det nasjonale orkansenteret i USA oppgraderte stormen til kategori 1 etter den suste opp til orkan styrke tirsdag morgen, amerikansk tid. Utover formiddagen gikk Rita over til kategori 2, som vil si en vindhastighet på mellom 154 og 177 kilometer i timen.

Ritas fortropper pisket mandag kraftig regn og sterk vind innover de små øyene Florida Keys og deler av det sørlige Florida, melder CNN.

Vil trolig øke
Orkanen er ventet å tilta i styrke utover dagen. Ifølge meteorologer kan orkanen nå kategori 3 i løpet av morgenen. Det innebærer at vindstyrken kan komme opp i 177 kilometer i timen og gjøre stor skade, skriver LA Times.

Klokken åtte tirsdag morgen, lokal tid, var orkanens øye rundt 16 mil sørøst for øya Key West, ifølge orkansenteret. Rita bevegde seg i nordvestlige retning. Det er ventet at Rita vil treffe Floridas kyst med all sin kraft senere tirsdag.

Ber broren om kriseerklæring
Eksperter frykter at springflo kan sette store deler av Florida Keys kan bli satt under vann.

Flere tusen innbyggere på øygruppen har flyktet til tryggere områder I forkant av orkanen. Myndigheten sier tirsdag at de som har valgt å bli igjen ikke bør reise nå.

Florida-guvernør Jeb Bush har bedt sin bror, president George w. Bush, om å sette i gang nasjonale kriseplaner for staten i påvente av Ritas ankomst, ifølge CNN.

TV 2 Nettavisen følger orkanen Ritas fremmarsj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag