RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

River ned Bush-statue

(AP)
Sist oppdatert:
Demonstranter vil torsdag rive ned en statue av George W. Bush på Trafalgar Square - slik amerikanerne rev ned Saddam Hussein i Bagdad.

Den amerikanske presidentens statsbesøk i London har satt sinnene i kok hos mange briter, og det er varslet store demonstrasjoner de tre dagene Bush er i Storbritannia.

Torsdag vil britiske demonstranter rive ned en statue av George W. Bush på Trafalgar Square. Statuen er hjemmelaget, ettersom Bush jr. ennå ikke har fått plass ved siden av admiral Nelson.

- Falsk
- Ideen er å sette søkelyset på hvor falsk nedrivningen av Saddam Hussein-statuen i Bagdad var 9. april, sier Liz Hutchins, talskvinne for Kampanjen for kjernefysisk avvæpning (CND) til AFP.

- Bildene av nedrivningen av statuen er blitt avslørt som et bedrageri fordi det var amerikanske soldater som hjalp til med å rive den ned, og de irakerne som var der var en del av følget til amerikanerne, sier Hutchins.

CND og Stop the War Coalition har fått tillatelse til å marsjere gjennom Whitehall i det sentrale London til Trafalgar Square. Der vil en seks meter høy statue av Bush bli avdukket og symbolsk revet ned.

Omfattende sikkerhet
Britisk politi har iverksatt London-historiens mest omfattende sikkerhetstiltak foran Bushs besøk. Bush blir som tirsdag kveld mottatt på flyplassen av prins Charles.

Sementsperringer er satt opp rundt Buckingham Palace, der Bush og kona Laura skal bo, og mange bilister på vei inn til London tirsdag morgen ble grundig sjekket av noen av de nærmere 15.000 politifolkene som er utkommandert for å holde styr på titusener av demonstranter og hindre terrorangrep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere