RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømt brud risikerer fengsel

Sist oppdatert:
32-årige Jennifer Wilbanks opprørte hele USA da hun i forrige uke forsvant sporløst like før hun skulle gifte seg. Nå risikerer hun polititiltale.

Wilbanks er nå tilbake i hjembyen Atlanta, Georgia, etter at hun forrige mandag utløste en nasjonal leteaksjon etter at hun plutselig forsvant sporløst under en joggetur.

Politiet ble ifølge svenske Expressen overbevist om at kvinnen var bortført, og hennes kommende ektemann John Mason ble raskt mistenkt for å stå bak.

- Jeg fatter ingenting, sa Mason etter forsvinningen. Politiet i Duluth i Georgia satte 100 mannskaper inn i letingen, og i tillegg deltok mange av de 600 gjestene som en måned i forveien var innbudt til det storslagne bryllupet.

I helgen ringte Jennifer Wilbanks politiets nødnummer og forklarte at hun var bortført av to fremmede, en mann og en kvinne, som skulle ha «overfalt henne, klippet av henne håret og sperret henne inne i en blå varebil». Ifølge forklaringen skulle kidnapperne senere ha blitt redde, og satt henne fri.

I helgen endret Wilbanks forklaring, og erkjente at hun hadde funnet på hele kidnappingshistorien. Hun har senere forklart at hun rett og slett var redd for brylluypet, og at hun trengte litt tid for seg selv. Derfor hadde hun hoppet på bussen til Las Vegas, og deretter reist til New Mexico.

Søndag kom hun omsider hjem. I en pressemelding fra familien heter det at: «Hun har snakket med sin forlovede. Han lengter etter å treffe henne. Bryllupet er ikke avlyst, bare utsatt.». Wilbanks skal senere denne uken holde en pressekonferanse for å forklare hva som skjedde.

Nå skal politiet vurdere om Wilbanks gjorde seg skyldig i lovbrudd da hun meldte fra om en forbrytelse som ikke hadde skjedd. Strafferammen for dette i USA er ett års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere