RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rømte i 1968 – tatt fredag

Raneren Michael Smith (63) rømte fra fengselet i 1968. Fredag ble han arrestert på nytt.

Den 7. juni 1968 rømte Smith fra et spesialfengsel i California i USA. Da hadde han allerede sonet tre år av en straff på fem års fengsel.

Etter 38 år i frihet var Michael Smith sikker på at myndighetene hadde glemt saken hans, og at han skulle være en fri mann resten av livet.

Overraskelsen var derfor stor da han fredag åpnet døren i husvognen han bor i, og så ansiktet til sheriffen i Creek County, Oklahoma.

- Er du muligens Michael Smith, spurte sheriffen.

Etter å ha sett litt i bakken svarte endelig Smith:

- Ja, det er jeg.

35 år etter rømningen bestemte kriminalomsorgen i California seg for å åpne saken til Smith på nytt. Det tok ikke mye etterforskning før de kom på sporet av ham.

Etter han rømte tok han sin mors pikenavn, Gallion. Det brukte han først i Nevada, før han flyttet til New Jersey, hvor han først ble gift, og så skilt.

De siste fem årene har han bodd i Oklahoma, hvor han har tjent til livets opphold som maler. Det var her lovens lange arm tok ham igjen.

- Sannheten er at vi aldri slutter å lete etter rømlingene, sier Terry Thornton, talsmann for kriminalomsorgen i California til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere