*Nettavisen* Nyheter.

Robert Mood slapp så vidt unna bombe

Foto: Martial Trezzini (Ap)

Damaskus (NTB-AFP-Reuters): Den norske generalen Robert Mood og Aftenposten-journalisten Jørgen Lohne var onsdag sekunder fra å bli rammet av en bombe utenfor den syriske byen Deraa.

09.05.12 21:31

Seks syriske regjeringssoldater ble såret i eksplosjonen som rammet en lastebil med soldater som eskorterte FN-observatører som Mood er leder for.

Aftenpostens korrespondent Jørgen Lohne var en av de siste som kjørte forbi før det smalt. Lohne slapp i likhet med FN-observatørene uskadd fra hendelsen.

Eksplosjonen understreker den kaotiske og høyst uforutsigbare situasjonen som råder på bakken i Syria, fire uker etter at en våpenhvile skulle ha trådt i kraft.

Samme dag skal minst sju regjeringslojale militssoldater ha blitt drept da opprørere skjøt rakettdrevne granater mot en buss som fraktet militssoldatene.

Angrepene skjer dagen etter at Syria-utsendingen Kofi Annan informerte FNs sikkerhetsråd om at han er sterkt bekymret for situasjonen i Syria, ikke minst når det gjelder bruken av tortur og massearrestasjoner, samt andre menneskerettighetsbrudd. Han fremholdt samtidig at fredsplanen hans er den siste muligheten Syria har for å unngå en borgerkrig som vil ha alvorlige konsekvenser, ikke bare for Syria, men hele regionen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.