RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocker i gang bryllupsfeiringen

(Scanpix)
Kronprins Frederik har sørget for plass på første rad når konserten «Rock'N'Royal» går av stabelen i København fredag kveld. Konserten finner sted én uke før kronprinsen gifter seg.

Rockekonserten i Parken i København var kronprinsens egen idé, og oppslutningen blant danske artister har vært god – selv om de aller største utenlandske navnene glimrer med sitt fravær. På kveldens program står det australske og amerikansk rock, tasmansk blues, dansk-etnisk rap, R&B og pop.

Konserten er et av de første arrangementene i uken som leder opp til bryllupet. I morgen, lørdag, er kronprins Frederik og Mary Donaldson invitert til middag av den australske generalguvernøren. Søndag er det seilekonkurranse i København havn, og mandag og tirsdag mottar brudeparet offisielle deputasjoner på Amalienborg slott.

Tirsdag kveld er det middag på Christianborg Slott, dagen etter mottakelse på København rådhus, og torsdag formiddag er det mottakelse i Folketinget.

Torsdag kveld er trolig en rekke av bryllupsgjestene ankommet den danske hovedstaden, og mange av gjestene deltar om kvelden på festforestilling i Det Kongelige Teater.

Selve vielsen finner sted fredag ettermiddag, og starter i København domkirke klokken 16. En time senere kjører de nygifte i karet fra kirken til Amalienborg, hvor det 1740 er lagt opp til at kronprinsparet hilser folket fra slottsbalkongen i Christian VIIs Palæ.

Bryllupsmiddagen starter på Fredensborg Slott klokken 20.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere