RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arkivfoto av Rodney King fra 1. mai 1993.
Arkivfoto av Rodney King fra 1. mai 1993. Foto: SCANPIX/Reuters

Rodney King arrestert for trusler

Sist oppdatert:
Videoen som viste Rodney King få juling av politiet i Los Angeles utløste raseopptøyene i USA i 1992. Nå har han blitt arrestert, mistenkt for å ha truet sin datter og ekskjæreste.

King (40) ble arrestert onsdag. Han er anklaget for drapstrusler mot sin 23 år gamle datter Candace og hennes mor Carmen Simpson, etter at de to kom i klammeri med Kings nåværende kjæreste Dawn Jean. De tre kvinnene bor alle i Kings hjem, melder Associated Press.

Datteren, som varslet politiet, sa King var bevæpnet med en pistol. Denne viste seg ifølge myndighetene å være et leketøy.

Videoen som viser politivolden mot King sjokkerte USA. Da de fire hvite politifolkene som var siktet i saken ble frikjent for de fleste tiltalepunktene eksploderte Los Angeles i raseopptøyer. 55 mennesker ble drept, og opptøyene forårsaket 1 milliard dollar i skader på eiendom.

King saksøkte byen for mishandlingen, og godtok til slutt en erstatning på 3,8 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere