*Nettavisen* Nyheter.

Røkke tjener på Guantanamo

Foto: (EPA/Scanpix)

Kjell Inge Røkkes Aker Kværner har tjent gode penger på oppdrag på den omstridte Guantanamo-basen på Cuba, der USA holder 550 krigsfanger.

13.01.05 08:19

Nettstedet governmentcontractswon.com som fører oversikt over alle tildelinger av offentlige anbud i USA, oppgir at Aker Kværner har hatt 327 oppdrag på Guantanamo, melder Klassekampen.

- Det stemmer i og for seg at antallet oppdrag er så høyt som det du har funnet. Men det betyr bare at man regner sammen hvert eneste lille deloppdrag, og noen av summene vi snakker om er svært lave, sier informasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner.

Siden 2002 har selskapet tjent mellom 50 og 60 millioner dollar på oppdrag på basen, ifølge Andersen, eller rundt 350 millioner kroner.

Det er datterselskapet Kværner Process Services (tidligere John Brown Engineering) som har hatt oppdrag på basen siden 1991. Selskapet har blant annet satt opp en rekke av de nye bygningene som har kommet på området siden 2002, ifølge Klassekampen. Aker Kværner har også ansvaret for elektrisitetsforsyningen, kloakken, sørger for forsyninger av drivstoff og driver et bilverksted.

Aktiviteten har økt vesentlig de siste to årene, ifølge avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.