RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolig etter begravelsen

Sist oppdatert:
Ramadan bidro trolig til at Ramallah falt fort til ro etter Yasser Arafats kaotiske begravelse fredag.

Til tross for folkekaoset rundt Arafats begravelse, valgte de fleste å gå hjem etter at kisten var senket i jorden fredag ettermiddag.

- På grunn av ramadan hadde folk behov for å komme seg hjem for å få seg mat og drikke. Derfor løste folkemengden seg fort opp, forteller TV 2s reporter Fredrik Græsvik, som fortsatt befinner seg i Ramallah.

Bortsett fra sporadisk skyting har det vært rolig i byen utover kvelden fredag.

Ifølge sikkerhetsstyrker Græsvik har snakket med, kunne begravelsen blitt en langt mer voldelig affære hadde det ikke vært for ramadan. Kamplysten er ikke stor under fastemåneden, ifølge Græsvik.

- Med tanke på hvem som ble begravet, gikk dette rolig for seg. Det var riktignok en del skyting, men slikt kaos er vanlig i begravelser her. Sikkerhetstjenestene hadde også fått beskjed om å ikke bruke vold mot folkemengden, opplyser Græsvik.

Til tross for at det var rolig i Ramallahs gater fredag kveld, gjenstår det å se hva som skjer de nærmeste dagene.

- De neste dagene vil Israel følge godt med. De palestinske gruppene som anklager israelerne for Arafats død, har lovet hevn. Samtidig har disse gruppene lovet palestinske myndigheter å avstå fra vold slik at myndighetene kan skifte grepet om folket etter Arafats død.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere