RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolig start for Bush og co

Sist oppdatert:
Landsmøtet til det republikanske partiet er i gang i New York, og de første to dagene vil den mer moderate fløyen dominere talerlisten.

Mandag morgen lokal tid samlet de første av totalt 4853 republikanske landsmøtedelegater seg i Madison Square Garden på Manhattan.

Det fire dager lange møtet vil den første halvdelen bli dominert av taler fra fremtredende republikanere som senator John McCain fra Arizona, tidligere New York-ordfører Rudi Giuliani, New York-guvernør George Pataki og Californias nye kjendisguvernør Arnold Schwarzenegger.

Alle de fire vil ventelig tale i beste sendetid, noe som har irritert det demokratiske partiet. Grunnen er at disse delegatene representerer den mer moderate fløyen av det republikanske partiet og derfor ikke gir et representativt bilde at det president George W. Bush og visepresident Dick Cheney står for.

Søndag sa Giuliani til NBCs «Meet the Press» blant annet at han er imot deler av forslaget til ny politisk plattform, som ble presentert forrige uke.

Den tidligere New York-ordføreren vil ikke gå med på et grunnlovsfestet forbud mot abort eller utnevnelse av dommere som er motstandere av retten til selvbestemt abort. Han sa også at han ikke støtter forslaget om å trekke støtten til homofile ektepar eller samboere, ei heller ideen om at våpeneiere ikke trenger å registrere seg.

- Jeg er en meget loyal republikaner. Jeg er svært, svært knyttet til presidenten. Det betyr ikke at jeg er enig i absolutt all politikk i partiet. Jeg er enig i den republikanske kjernefilosofien på den måten jeg definerer den, forsvaret Giuliani seg.

Han la til at han syntes den aller viktigste politiske saken for det republikanske partiet i dag var sikkerheten til det amerikanske folket. Krigen mot terror må vinnes med en offensivt og handlekraftig president, og det er George W. Bush, var Giulianis budskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere