*Nettavisen* Nyheter.

Romney i skuddlinjen

Foto: EPA/Scanpix

Mike Huckabee og John McCain rottet seg sammen mot rivalen i TV-debatt.

06.01.08 03:53

Tre dager før nominasjonsvalget i New Hampshire var det natt til søndag duket for debatt i delstaten. Først ute var republikanerne klokken 01.00 norsk tid, og temperaturen på debatten viste hvor jevnt det er mellom kandidatene.

LES MER: Alt om valget i USA

Mitt Romney måtte flere ganger forsvare seg mot angrep fra sine medrepublikanere Mike Huckabee og John McCain, skriver Reuters.

Romney vant lørdagens caucusvalg i Wyoming, men etter tapet i Iowa tidligere denne uka, trenger han en seier i New Hampshire også. Hans republikanske motstandere forsøkte å sette en stopper for det lørdag, og Romney ble flere ganger angrepet for sine skiftende meninger om Irak-krigen og negative reklamer om andre kandidater.

Lattermild
Da den tidligere Massachusetts-guvernøren og forretningsmannen forsøkte å beskrive McCains immigrasjonssyn, ble han raskt avbrutt av McCain.

- Du kan bruke hele din formue på de angrepsreklamene, og de vil fremdeles ikke være sanne, sa McCain, som er senator for delstaten Arizona.

LES MER: Romney vant «glemt» delstat

McCain fortsatte sine angrep på Romney og anklaget ham for å skifte standpunkt for politisk gevinst. Romney ble anklaget for å skiftet mening om betente temaer som abort, våpenkontroll og homofiles rettigheter. En sarkastisk McCain påpekte at de to i hvert fall var enige om én ting:

- Du er en kandidat for forandring.

Duell
Den tidligere Arkansas-guvernøren Mike Huckabee slo Romney i caucusvalget i Iowa denne uka, og også han kritiserte Romney kraftig under debatten for skiftende synspunkter.

Da Romney ba Huckabee om ikke å gjengi hans synspunkter feilaktig, svarte Huckabee raskt:

- Hvilket synspunkt?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.