RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romney i skuddlinjen

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Mike Huckabee og John McCain rottet seg sammen mot rivalen i TV-debatt.

Tre dager før nominasjonsvalget i New Hampshire var det natt til søndag duket for debatt i delstaten. Først ute var republikanerne klokken 01.00 norsk tid, og temperaturen på debatten viste hvor jevnt det er mellom kandidatene.

LES MER: Alt om valget i USA

Mitt Romney måtte flere ganger forsvare seg mot angrep fra sine medrepublikanere Mike Huckabee og John McCain, skriver Reuters.

Romney vant lørdagens caucusvalg i Wyoming, men etter tapet i Iowa tidligere denne uka, trenger han en seier i New Hampshire også. Hans republikanske motstandere forsøkte å sette en stopper for det lørdag, og Romney ble flere ganger angrepet for sine skiftende meninger om Irak-krigen og negative reklamer om andre kandidater.

Lattermild
Da den tidligere Massachusetts-guvernøren og forretningsmannen forsøkte å beskrive McCains immigrasjonssyn, ble han raskt avbrutt av McCain.

- Du kan bruke hele din formue på de angrepsreklamene, og de vil fremdeles ikke være sanne, sa McCain, som er senator for delstaten Arizona.

LES MER: Romney vant «glemt» delstat

McCain fortsatte sine angrep på Romney og anklaget ham for å skifte standpunkt for politisk gevinst. Romney ble anklaget for å skiftet mening om betente temaer som abort, våpenkontroll og homofiles rettigheter. En sarkastisk McCain påpekte at de to i hvert fall var enige om én ting:

- Du er en kandidat for forandring.

Duell
Den tidligere Arkansas-guvernøren Mike Huckabee slo Romney i caucusvalget i Iowa denne uka, og også han kritiserte Romney kraftig under debatten for skiftende synspunkter.

Da Romney ba Huckabee om ikke å gjengi hans synspunkter feilaktig, svarte Huckabee raskt:

- Hvilket synspunkt?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere