RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rompingvin til månen

Sist oppdatert:
En robot med navnet Lunar Penguin kan sprette rundt på månen allerede i 2009.

Det ubemannede månefartøyet er nesten en meter høyt, og «hopper» ved bruk av små rakettmotorer.

Pingvinen ble avduket på konferansen «American Institute of Aeronautics and Astronautics Space 2005». Den kan hoppe omtrent en kilometer av gangen, og kan tilpasses for å gjøre flere, og kanskje lengre, hopp, skriver Reuters.

Mennesker til Mars
President George W. Bush styrket i fjor det amerikanske romfartsprogrammet med tanke på å sende mennesker til månen, Mars og videre.

- Foreløpig finnes pingvinroboten kun i form av en eksperimentell modell, men den kan være klar til bruk allerede i 2009, sier Karleen Seybold ved utviklerselskapet Raytheon til Reuters.

Rakettdrevet
Pingvinlanderen står på fire føtter, omtrent som en mindre versjon av de opprinnelige landingsfartøyene som brakte astronauter til månen. Den lille enheten har en rekke små rakettmotorer under, og ligner egentlig ikke på en pingvin i det hele tatt. Roboten bruker samme type rakettomotorer som bakkebaserte rakettforsvarssystemer, og navigeringssystemet til kryssermissilet Tomahawk.

Raytheon lever for det meste teknologi til forsvaret, og har kun få NASA-kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere