RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romstasjon fikk besøk

Sist oppdatert:
Søndag er det for fest på den internasjonale romstasjonen etter at mannskapet fikk avløsning. Se de nye bildene.

Den sju tonn tunge landingskapselen med tre mann om bord nådde fram til romstasjonen ISS klokken 04.20 norsk tid, melder CNN.

Etter tre timer kunne kaptein Sergej Krikalev, den amerikanske ingeniøren John Phillips og italieneren Roberto Vittori krabbe inn i romstasjonen. De tre ble skutt opp fra romsenteret Baikonur i Kasakhstan fredag.

Klare for fest
Krikalev og Phillips skal avløse astronautene Salizhan Sjaripov og Leroy Chiao, som er ferdige med sitt seks måneder lange opphold. Vittori blir med det gamle mannskapet ned når de reiser 25. april.

Sjaripov og Chiao har pakket ned vitenskapelig utstyr og personlige eiendeler. Nå gjør de klar for fest for det nye mannskapet.

Brant opp i atmosfæren
Etter katastrofen med romfergen Columbia for to år siden, har de russiske Soyuz-raketten vært den eneste forbindelsen mellom romstasjonen og jorden.

En av de viktigste oppgavene Krikalev og Phillips skal utføre, er å sjekke skroget på romfergen Discovery når den kommer på besøk i mai.

Columbia brant opp i atmosfæren like før landing fordi varmeskjoldet ble skadet under oppskytingen. Ved hjelp av kameraer vil Krikalev og Phillips sjekke at Discovery ikke har tilsvarende skader.

Følg pressekonferanse klokka 15 søndag (ekstern lenke)

Her kan du følge romstasjonen (ekstern lenke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere