Gå til sidens hovedinnhold

Roser danske imamer

Sjefen for politiets etterretningstjeneste (PET) i Danmark mener imamene har bidratt til å øke sikkerheten i karikaturstriden.

PET har samarbeidet tett med en større gruppe imamer i Muhammed-saken, skriver den danske avisa Jyllands-Posten. Ifølge PET-sjef Hans Jørgen Bonnichsen har noen av de hardt kritiserte imamene bidratt til å sikre den indre ro og orden.

Bevarte roen
- Dette er min vurdering: De har medvirket til at øke den indre sikkerheten og kun påvirket positivt i den aktuelle situasjonen, sier Bonnichsen til avisa.

PET og imamene innledet et samarbeid for halvannet år siden. Under Muhammed-krisen har cirka 15 imamer jevnlig holdt møter med PETs øverste sjefer.

Budskapet
- De har sendt et budskap til det muslimske miljøet om ikke å ty til vold, kun demokratiske metoder. De har masse forbindelser, og muslimene lytter. Jeg uttaler meg kun om den indre sikkerhet, men på det område har de også kun bidratt positivt. Imamene har faktisk bebreidet meg for ikke at gå offentlig ut med dette, men det gjør jeg nå, sier Bonnichsen til avisa.

Politisk ordfører Jens Rohde fra Venstre mener at dette ikke fratar imamenes ansvar for å ha viderebrakt feil informasjon.

- Men det er en god nyhet, som vi bør være glade for, sier Jens Rohde til den danske avisa.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden