RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rotte tok rotta på indisk fly


STANSET FLY: En skapning av denne typen tvang et indisk fly til å returnere til avreisestedet.
STANSET FLY: En skapning av denne typen tvang et indisk fly til å returnere til avreisestedet. Foto: Adrien Barbier (Afp)
Flybesetningen tok ingen sjanser da det ble observert en rotte på et fly på vei fra Mumbai til London.

Flygeren besluttet å returnere til Mumbai etter tre timer i lufta fordi passasjerenes sikkerhet kommer først, heter det i en uttalelse fra det statlige flyselskapet Air India.

En talsperson for selskapet opplyser at det var over 200 passasjerer om bord. De ble omplassert til et annet fly som sto klart på flyplassen i Mumbai.

Flyet der rotten ble observert, ble i henhold til selskapets rutiner desinfisert, men uten at det ble funnet noen rotte.

Det er ikke første gang at Air India-fly har blitt satt på bakken som følge av rotter om bord. I juli i år måtte et fly på vei til Milano returnere til New Delhi etter at en rotte ble observert på flyet.

Rotter om bord på fly er absolutt noe å ta på alvor – de kan tygge seg gjennom ledninger og kabler og forårsake skader på flyets systemer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere