*Nettavisen* Nyheter.

Røykepause endte med togstunt

I 20 minutter hang den mannlige passasjeren utenpå Intercity-toget som kjørte i høy hastighet mot Gøteborg.

06.07.04 10:27

Passasjeren skulle ta seg en røykepause da toget mellom Stockholm og Gøteborg gjorde stopp på Hallsberg. Men røykepausen ble for lang. Da toget kjørte fra mannen, sprang han etter, kastet seg på og ble hengende utenpå toget i 20 minutter, melder Aftonbladet.

Mistet avgangen
Mannen reiste med sin datter på Intercity-toget som hadde avgang fra Stockholm litt etter klokka 12.00 mandag. Klokka 14.30 stanset toget på Hallsberg. Her benyttet mannen anledningen til å ta seg en røykepause på perrongen. Men før mannen hadde gjort seg ferdig med røykingen, begynte toget å kjøre.

Dro i nødbremsen
- Så han gjorde det ukloke å hoppe på og ble hengende lengst bak på den siste vognen. Her klarte han å klamre seg fast i 15-20 minutter. Når togpersonalet oppdaget dette, dro de i nødbremsen og fikk ham inn, sier Magnus Andersson, pressekontakt i Svenska Jernvägar, til Aftonbladet.

Etterlyste pappa
Ifølge Aftonbladet var det mannens ni år gamle datter som gjorde togpersonalet oppmerksom på det inntrufne da hun spurte etter faren.

- En jente i ni-ti års alderen begynte å prate med konduktøren. Hun spurte etter pappaen sin. Men konduktøren svarte at er man dum nok til å gå av toget, får man klandre seg selv, forteller en av passasjerene, Stina Abrahamsson (23), til Aftonbladet.

Mannen bak på toget hadde imidlertid mobil, og dermed fikk han varslet togpersonalet.

- Dette er fullstendig livsfarlig. Disse togene kan gå i 160 kilometer i timen, sier Magnus Andersson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag