*Nettavisen* Nyheter.

Røyker med transplanterte lepper

Isabelle ble den første i verden til å få transplantert et ansikt. Nå trosser hun legenes advarsler og nyter sigaretter med sine nye lepper.

19.01.06 03:05

Legene mener den 38 år gamle franske kvinnen, som identifiseres som Isabelle, tar en stor sjanse ved at hun igjen nyter sigaretter. Faren for at hennes nye ansikt støtes bort skal være større ved at hun tar opp igjen gamle vaner.

- Det et problem, medgir legen som ledet ansiktstranplantasjonen i november i fjor, Jean-Michel Dubernard, ifølge Associated Press.

Kvinnen fikk transplantert nese, kinn og lepper fra en hjernedød donor, etter at en hund bet av henne store deler av ansiktet.

De franske legene som gjennomførte operasjonen presenterte sin første vitenskaplige presentasjon av transplantasjonen ved en konferanse i Arizona denne uken. Sist måned fikk kvinnen en reaksjon med en avstøting, men tilstanden skal nå være bra igjen.

Flere amerikanske kirurger har under konferansen gitt uttrykk for at de håper flere pasienter skal få gjennomført lignende operasjoner i framtida. Debatten om hvorvidt operasjonen var etisk forsvarlig har gått høyt i det medisinske miljøet etter den historiske transplantasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag