RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørledninger brenner i Nord-Irak

Sist oppdatert:
To oljerørledninger sto fredag kveld i brann i det nordlige Irak etter at en bombe satte først fyr på oljen i den ene ledningen, opplyste generaldirektøren i selskapet Northern Oil.

- Varmen fra den ene brannen antente oljen i den andre ledningen, som går parallelt med den første, fem meter unna, sa generaldirektør Adel Gazzaz til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Brannmannskaper ble straks sendt til området, tilføyde han.

Rørledningene går fra oljefeltene ved al-Debs til byen Kirkuk. Det er ikke kjent hvem som plasserte bomben på rørledningen, og ingen var arrestert etter eksplosjonen som skjedde mellom klokken 19.15 og 20.30 lokal tid (17.15 til 18.30 norsk tid).

Tidligere fredag kastet noen en håndgranat mot en annen rørledning utenfor Kirkuk. Denne ledningen er for tiden ikke i bruk, og selv om det brøt ut en liten brann, ble det ikke gjort skader av betydning, sa irakiske tjenestemenn.

To ansatte i Northern Oil ble drept og fire alvorlig såret, da en bombe eksploderte i veikanten i Nord-Irak samme dag. Situasjonen i Kirkuk-regionen, der et flertall av innbyggerne er kurdere, har lenge vært svært urolig.

Bildet er fra en tidligere brann i et oljeraffineri i Irak. Foto: Scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere