RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rubio: - Tiden inne for et nytt amerikansk århundre

- Tiden er inne for vår generasjon å lede vei mot et nytt amerikansk århundre, sa Marco Rubio da han i Miami kunngjorde at han er med i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.
- Tiden er inne for vår generasjon å lede vei mot et nytt amerikansk århundre, sa Marco Rubio da han i Miami kunngjorde at han er med i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Carlo Allegri (Reuters / NTB Scanpix)
Marco Rubio lover et amerikansk lederskap som ikke står fastlåst i det 20. århundre dersom han blir landets neste president.

- Jeg har hørt noen foreslå at jeg burde tre til side og vente på min tur. Men det kan jeg ikke, fordi jeg tror at vår identitet som en ekstraordinær nasjon er truet, og at jeg kan gjøre en forskjell som president, sa 43-åringen da han kunngjorde at han er med i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat mandag.

Dersom Rubio blir valgt, blir han den første latino-presidenten i landet og en av de yngste kandidatene til presidentposten noensinne.

Under talen foran tilhengere i Miami kalte Florida-senatoren, som er sønn av cubanske innvandrere, presidentvalget neste år for et «generasjonsvalg». Det ses på som en klar kritikk mot eldre rivaler som Demokratenes Hillary Clinton (67), som kunngjorde sitt kandidatur mandag, og Republikanernes Jeb Bush (62), som sier han for tiden vurderer om han vil stille.

Amerikanere har muligheten til å skape et nytt kapittel i landets historie, fastslo Rubio.

- Det kan vi ikke gjøre ved å gå tilbake til ledere og ideer fra fortiden.

- Tiden er inne for vår generasjon å lede vei mot et nytt amerikansk århundre, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere