RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rumenerne ønsker seg militærregime

En stor del av befolkningen i Romania ønsker en sterk leder som kan få orden på fattigdommen i landet. En tredjedel av rumenerne ville foretrukket et militærregime fremfor demokrati.

Dette viser en meningsmåling offentliggjort torsdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Romania har vært demokrati siden kommunistdiktatoren Nicolae Ceausescus fall i 1989. I dag er EU-kandidaten Romania et av Europas fattigste land.

Landet lider under langsom økonomisk utvikling og korrupsjon, og befolkningen er misfornøyd med at de post-kommunistiske regjeringene ikke har klart å forbedre levestandarden.

Meningsmålingen viser at 84 prosen av de spurte nå ønsker seg en streng og sterk leder, mens mer enn halvparten mener livet har forverret seg i Romania i løpet av de siste fem årene.

EU har gjort det klart at administrative og juridiske reformer, i tillegg til bekjempelse av korrupsjon, er vilkår for å bli medlem. Romania er rangert øverst på listen over de mest korrupte EU-kandidatene.

Meningsmålingen viser også at en tredjedel av befolkningen ønsker et ettpartisystem og at et militærregime ville passe Romania best.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere