Gå til sidens hovedinnhold

Rumper mot Bush

Aktivister viste sin nakne bakside i protest mot president Bush under et møte i Sydney. Se video

USAs president George W. Bush deltok på APEC-møtet i den australske byen da rundt 40 demonstranter gikk til aksjon.

Demonstrasjonen, med tittelen "Rumper mot Bush", innebar at demonstrantene dro ned buksa samtidig i en symbolsk beskjed til presidenten. Dette skulle illustrere forakten for lederen og hans politikk, inkludert krigen i Irak, ifølge Reuters.

Noen av demonstrantene bar fredssymboler og kjærlighetshjerter på ryggen for å vise at de mener Irak-krigen bør ta en slutt.

- Arrestert
I en annen demonstrasjon med høyere temperatur bar aktivister plakater mot atomvåpen og vindturbiner i papp og signaliserte tydelig sin motstand mot atomteknologien. Allerede har australsk politi tatt hånd om noen av demonstrantene.

To demonstranter kledte seg endatil opp som den australske statsministeren John Howard og den russiske presidenten Vladimir Putin i protest mot en uraniumavtale som ble signert mellom de to landene fredag.

Tusener ventes
I løpet av fredagen er hundrevis av demonstranter ventet inn til bysenteret i protest mot Irak-krigen, regjeringen i Myanmar og den kinesiske regjeringens manglende respekt for menneskerettigheter.

Tusener av demonstranter kommer trolig lørdag, samtidig som ledermøtet i APEC (Asia-Pacific Economic and Co-operation (APEC) fortsetter.

21 ledere fra medlemslandene i APEC er nå i Sydney i forbindelse med møtet.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?