RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Mike Theiler

Rumsfeld skolerett for soldater

Sist oppdatert:
Hundrevis av amerikanske soldater applauderte da forsvarsminister Donald Rumsfeld onsdag fikk krasse spørsmål om Irak-krigen fra egne soldater.

Episoden skjedde da Rumsfeld besøkte soldater stasjonert rett sør for den irakiske grensen i Kuwait onsdag, skriver Reuters. Det var forsvarsministeren selv som oppfordret til tøffe spørsmål.

En soldat ville vite hvorfor soldatene måtte grave gjennom søppelfyllinger for å finne materiale de kunne pansre kjøretøyene sine med.

- Vi har ikke ordentlig pansring for kjøretøyene våre som skal ta oss nordover, mente soldaten.

Rumsfeld innrømmet at en del av kjøretøyene ikke var tilstrekkelig pansret, men at det ble arbeidet med problemet.

- Som dere vet går man til krig med den hæren man har, ikke den hæren man ønsker å ha på et senere tidspunkt, sa Rumsfeld.

Den amerikanske administrasjonen har gjentatte ganger blitt kritisert for ikke å ha utstyrt troppene sine med tilstrekkelig pansrede kjøretøy og skuddsikre vester.

Flere amerikanske soldater står ovenfor disiplinære reaksjoner fordi de har nektet å dra ut med konvoier i oktober, etter å ha klaget på tilstanden til kjøretøyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere