Rumsfeld som vitne i Saddam-rettssak

Foto: (AP/Scanpix)

Den franske advokaten Jaques Verges vil innkalle USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld og tidligere utenriksminister Henry Kissinger som vitner dersom han blir Saddam Husseins forsvarer.

26.04.04 08:23

Kontroversielle Verges (79) har tidligere vært forsvarer for Gestapo-kommandanten Klaus Barbie, terroristen Sjakalen og Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic.

- USA solgte masseødeleggelsesvåpen til Irak, og Rumsfeld er en av dem som var ansvarlig for salget, sa Verges til fjernsynsstasjonen CBS søndag.

Han vil også innkalle Henry Kissinger til vitneboksen.

Verges sa videre at det ikke er USA han kritiserer, men USAs ledere. Han frykter også at USA kan komme til å drepe Saddam Hussein før en rettssak blir noe av.

Det er imidlertid oppstått forvirring om det virkelig er Verges som vil få oppdraget med å forsvare Hussein. Verges sier han har fått en skriftlig henvendelse fra Husseins nevø, Ali Barzan al-Tikriti. Men i Jordan sitter en annen forsvarer som hevder han har fått et skriftlig oppdrag fra Husseins kone og døtre. Jordaneren Mohammad Rashdan var mannen som representerte Hussein under invasjonen av Kuwait i 1990.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag