*Nettavisen* Nyheter.

Rumsfeld tviler på terror-seier

Forsvarsminister Donald Rumsfeld stiller i et notat spørsmål ved om USA kan vinne krigen mot terror.

- Er det overhodet mulig å endre forsvarsdepartementet raskt nok til at vi kan lykkes i vår globale krig mot terror? spør Rumsfeld i notatet som er stilet til forsvarssjef Richard Myers og en håndfull andre ledere.

Innholdet i notatet, som er datert 16. oktober, avslører en mye mindre skråsikker holdning enn det Rumsfeld vanligvis gir uttrykk for offentlig.

– Er det slik at jo hardere vi arbeider, til lenger bak havner vi, spør forsvarsministeren i notatet som avisa USA Today har fått fatt i.

– Vi har hatt blandede resultater med al-Qaida, selv om vi har lagt betydelig press på dem. Til tross for dette er fortsatt mange av dem på frifot, skriver Rumsfeld.

Han er også bekymret over framgangen på andre fronter, og advarer mot å forvente raske resultater.

– Det synes ganske klart at koalisjonen på en eller annen måte vil vinne i Afghanistan og Irak, men det kommer til å bli en langvarig og hard kamp, skriver Rumsfeld i notatet.

President George W. Bush sluttet seg torsdag delvis til Rumsfelds vurdering, da han fikk spørsmål om forsvarsministerens notat under sitt besøk i Australia.

- Jeg har ikke sett hans kommentarer, men noen har fortalt meg at han understreker behovet av å la vår militære etterretningstjeneste fokusere på krigen mot terror. Jeg kunne ikke vært mer enig, og det er akkurat dette vi nå gjør, sa Bush.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.