RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russere amok på passasjerfly

Russerne sliter med uhåndterlige passasjerer om bord på ruteflyene. Se video.

En passasjer tok frem mobiltelefonen og fikk filmet da en full passasjer gikk amok og angrep de andre passasjerene på et russisk passasjerfly. Russland sliter mer og mer med slike hendelser og vurderer å innføre strenge tiltak for å unngå de ubehagelige situasjonene.

Se video(Ekstern lenke)

Alkoholservering har blitt bannlyst på flere russiske flyselskaper, men dette er heller ikke ideelt fordi nervøse passasjerer føler at de må ha seg en drink før take off.

Denger løs
Men altfor mange glass med vodka kan fort føre til en situasjon hvor passasjerer denger løs på hverandre i 10.000 meters høyde.

Olga Dubrovskaya var om bord i flyet da hendelsen inntraff, skriver Russia Today.

- Det var veldig skummelt. Det var et skikkelig slagsmål mellom flere menn, som varte nesten hele flyturen på ti timer. To av dem fikk alvorlige hodeskader. Det var blod overalt, sier Dubrovskaya.

På russiske fly er det kun besetningen som har lov til å gripe inn i episoder som oppstår om bord i flyet. Og besetningen består som regel av kvinner. De har ikke lov til å bære våpen og står derfor sjanseløse overfor vanskelige mannfolk.

Sikkerhetsvakter
På amerikanske fly har de derimot sivile sikkerhetsvakter som bærer våpen. De er trent opp til å håndtere enhver ekstrem situasjon.

- I andre land så er besetningen utstyrt med spesialvåpen som kan brukes til å berolige rasende passasjerer. Besetningen på russiske fly er ikke utstyrt med slike våpen, sier Arkady Matveev, direktør for sikkerhetsavdelingen i flyselskapet Transaero.

Russiske myndigheter vurderer nå å utplassere politimenn på flyene, men det er ennå ikke vedtatt noen lov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere