RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russisk hevntokt til Irak

Sist oppdatert:
Russlands president Vladmir Putin har utkommandert russiske spesialstyrker til å finne og ødelegge dem som tok livet av de russiske gislene i Irak.

Det melder russiske nyhetsbyråer ifølge AP.

- Presidenten har beordret spesialstyrkene til å ta alle nødvendige midler i bruk for å finne og ødelegge de kriminelle som tok russiske diplomater som gisler i Irak, het det i en melding fra pressetjenesten i Kreml.

25. juni ble det sendt ut en video fra «Mujahedeen Shura-rådet», som viste drapet på tre av de russiske diplomatene. Gruppen sier alle fire gisler har blitt drept.

Fire russiske ambassademedarbeidere ble kidnappet 3. juni etter et angrep mot bilen deres i Bagdad. En femte russer ble drept i forbindelse med kidnappingen, melder AP.

Talsmann for russisk UD, Andrej Krivtsov, nektet å opplyse om det var russiske spesialsoldater i Irak, men bemerket at det finnes «sikkerhetsansvarlige ved ambassaden i Bagdad.»

To russiske etterretningsagenter ble i 2004 dømt i Qatar for en bilbombe som tok livet av Zelimkhan Yandarbijev, en tsjetsjensk opprørsleder som hadde søkt tilflukt i landet. Agentene ble siden utlevert til Russland for å sone der.

Russland har vært en sterk motstander av den amerikanskledete militærkampanjen i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere