*Nettavisen* Nyheter.

Russisk rulett-TV var juks

Foto: (Channel 4)

Derren Brown lurte alle da han spilte russisk rulett i beste sendetid på TV.

08.10.03 09:37

Han brukte nemlig løspatron.

Det var søndag kveld Brown spilte russisk rulett på den britiske TV-kanalen Channel 4. En frivillig person ladet en patron i et av de seks kamrene på Browns revolver. Brown mente han kunne lese tankene til den frivillige, og dermed kunne avgjøre i hvilket kammer patronen befant seg.

Helt ufarlig
Tre ganger trakk Brown av mot sitt eget hode, og to ganger mot en sandsekk. Den andre gangen han trakk av mot sandsekken, smalt det.

Men politiet avslører nå at Brown brukte en løspatron, og at stuntet derfor var helt ufarlig.

- Det var ingen skarp ammunisjon involvert, og ikke på noe tidspunkt var noen i fare, sier Lenny Harper ved politiet på øya Jersey der opptaket ble gjort.

Opptaket, som ble sendt bare noen sekunder forskutt, skulle bli filmet på hemmelig sted for å unngå våpenlovene som gjelder på det britiske fastlandet. Men politiet på Jersey sier at de ikke ville tillatt stuntet, dersom det var farlig, og at reglene der er like strenge.

Filmtriks
- Det finnes ingen mulighet for at Jersey-politiet ville tillatt at noen satte seg selv i fare ved å skyte seg selv, sier Harper.

Da Brown skjøt mot sandsekken for andre gang, rant det sand ut av sandsekken. Politiet hevder imidlertid at dette bare var et filmtriks, satt i sene av dyktige pyroteknikere.

En talsmann for Brown vil ikke gi noen kommentarer til saken om jukset, men sier at Brown «hadde dødd uansett», dersom han hadde avfyrt en løspatron mot hodet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.