RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske bombefly over Nordpolen

Sist oppdatert:
Russernes viser muskler med en storstilet militærøvelse i Arktis.

I begynnelsen av august hevdet russerne at de med hjelp av ubåt hadde plantet sitt flagg på havbunnen under Nordpolen. I disse dager gjennomfører de en ny oppvisning av styrke i nordområdene med en fem dager lang militærøvelse over Nordpolen, melder ANB-NTB.

Rundt 30 russiske fly skal delta i øvelsen, blant annet bombeflyene Tu-95 og Tu-22. Flyene, som også er bygget for å frakte atombomber, skal trene på avfyring av krysserraketter, navigering og manøvrering for fylling av drivstoff, opplyser det russiske luftforsvarets overkommando, ifølge ANB-NTB.

Det amerikanske forsvaret følger russernes aktivitet i nord nøye, ifølge AFP. En ikke navngitt russisk offiser sier til nyhetsbyrået at han regner med at også amerikanerne vil dukke opp under øvelsen.

- USA er kjent med vår øvelse, sier han.

President Vladimir Putin har ved flere anledninger i sommer demonstrert russisk styrke. Han har blant annet igangsatt et opprustningsprogram godt hjulpet av olje- og gassinntekter.

- Ved envher anledning viser Russland sin gjenerobrede makt, blant annet militært. Det er en demonstrasjon rettet mot to grupper, hjemmepublikummet og resten av verden, sier analytikeren Alexander Goltz, ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere