RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russiske komikere sier de lurte Elton John til å tro de var president Putin

Elton John ble lurt av en russisk komiker som ga seg ut for å være president Putin. En Kreml-talsmann mener spøkefuglene bør beklage.
Elton John ble lurt av en russisk komiker som ga seg ut for å være president Putin. En Kreml-talsmann mener spøkefuglene bør beklage. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)
Elton John la tidligere ut en melding på nett om at Putin hadde ringt ham for å snakke om homofiles rettigheter.

Telefonsamtalen kom etter at Elton John hadde ytret ønske om å snakke med Russlands leder om situasjonen for homofile i landet.

– Takk til Vladimir Putin for å rekke ut en hånd og snakke med meg på telefon i dag, lød teksten i en Instagram-melding Elton John la ut mandag kveld, sammen med et bilde av Putin.

De russiske spøkefuglene Vladimir Krasnov og Aleksej Stoljarov, kjent i hjemlandet for sine mange stunt rettet mot kjendiser og politikere, sier det var de som ringte den britiske artisten.

– Han ble veldig glad og sa det var et mirakel at telefonsamtalen fant sted, sier Krasnov til AFP.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov benektet at Putin hadde ringt Elton John, og sa siden at komikerne burde si unnskyld til artisten.

– Han er en ganske respektert og godt likt musiker her. Det var nok ikke så bra å lure ham på denne måten, sa Peskov ifølge russiske nyhetsbyråer.

Putin godkjente i 2013 en kontroversiell lov som skal hindre mindreårige å bli opplyst om homofili. Angrep på lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har siden økt i landet, ifølge Human Rights Watch, som mener loven i praksis legaliserte diskriminering.

Les også: Raser over «homsebar» på Putins strandtomt

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere