Gå til sidens hovedinnhold

Russland avviser USAs resolusjon

Den russiske utenriksministeren Igor Ivanov sa fredag at det amerikanske forslaget til ny FN-resolusjon om Irak trenger «omfattende endringer.»

USA har lagt på bordet et forslag som åpner for en FN-styrke i Irak, men Frankrike, som har vetorett i Sikkerhetsrådet, og Tyskland sier de har store innsigelser mot forslaget. Det samme har Russland.

Ifølge Reuters sier utenriksminister Igor Ivanov at forslaget fortsatt trenger «svært omfattende endringer» før russerne kan godta det.

Seriøst arbeid

Utkastet til ny FN-resolusjon inneholder et politisk tidsskjema og en plan for en flernasjonal styrke i Irak.

- Det amerikanske forslaget beveger seg i retning av prinsipper som Russland støtter. Men for at de skal bli skissert i sin helhet trenger dokumentet meget seriøst arbeid, sier Ivanov i den usbekiske hovedstaden Tasjkent ifølge nyhetsbyrået Interfax.

- Ikke bedre i Irak

Ivanov påpeker at situasjonen i Irak er alvorlig, og ber USA ikke ta for lett på oppgaven.

- Man kan ikke være annet enn overrasket over uttalelser fra Washington om at livet i Irak er på vei tilbake til det normale og blir bedre og bedre for hver dag. Man må ikke bli villedet. Situasjonen i Irak blir ikke bedre, men verre og verre for hver dag, sa Ivanov.

President George W. Bush går med på at det etableres en flernasjonal styrke under én kommando, slik FNs generalsekretær Kofi Annan har foreslått. Men Bush krever at en amerikaner leder styrken under et FN-mandat.

Reklame

Her kan du levere Lotto