RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland demonstrerer vennskap med Nord-Korea

Russlands president Vladimir Putin tar sikte på å bli bedre venner med denne mannen i år. I dette bildet, som er levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA, er Kim Jong-un angivelig på besøk i en hæravdeling i Pyongyang 9. mars.
Russlands president Vladimir Putin tar sikte på å bli bedre venner med denne mannen i år. I dette bildet, som er levert av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA, er Kim Jong-un angivelig på besøk i en hæravdeling i Pyongyang 9. mars. (REUTERS / KCNA / NTB Scanpix)
Russiske myndigheter kunngjør at landet er inne i et «vennskapsår» med det totalitære Nord-Korea.

Et kulturutvekslingsprogram skal iverksettes med mål om å ta vennskapsbåndet mellom de to landene «til nye høyder», opplyste utenriksdepartementet i Moskva onsdag.

Russlands forhold til Vesten er blitt kraftig forverret det siste året som følge av Moskvas støtte til separatistene i Ukraina, samt annekteringen av Krim-halvøya.

Russerne har allerede varslet at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har takket ja til en invitasjon til Moskva i mai. Der skal han delta i 70-årsmarkeringen av Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland.

Dersom Kim faktisk tar turen vestover, blir det hans første utenlandsreise siden han tok over makten i Pyongyang da faren Kim Jong-il døde i 2011.

Onsdag ble det kjent at Tysklands statsminister dropper å delta i seiersparaden i Moskva 9. mai. Moskva forsøker å styrke båndene til en rekke stater ikke-vestlige, fra Kina til Venezuela, for å ruste en dalende russisk økonomi mot oljeprisfall og sanksjonene som USA og EU har innført.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere