RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland destruerer tonnevis av mat fra Vesten

Tjenestemenn som ødelegger delikatessene ved å spise dem, kan regne med rettslig forfølgelse, oppgir en kilde i russiske myndigheter til avisen Izvestia.
Tjenestemenn som ødelegger delikatessene ved å spise dem, kan regne med rettslig forfølgelse, oppgir en kilde i russiske myndigheter til avisen Izvestia. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
Russiske myndigheter ødelegger tonnevis av ost, frukt og grønnsaker fra Vesten, etter brudd på importforbud.

En russisk TV-kanal viser en last med ni tonn ost, sannsynligvis EU-produsert, som blir dumpet av myndighetene på en slette. Deretter kjører de over osten med dampveivals.

Hundrevis av tonn mat har blitt smuglet inn i Russland. Dette til tross for fjorårets innføring av importforbud fra land som støtter de økonomiske sanksjonene mot landets involvering i Ukraina.

Mat fra EU, Norge og USA er forbudte, men importeres fortsatt. Flere importører finner veier rundt forbudet, blant annet ved å merke om maten.

Nå skal all mat fra Vesten ødelegges, som følge av ordren president Vladimir Putin signerte forrige uke. Torsdag ble ordren satt ut i praksis. Det har allerede blitt gitt klarsignal om å ødelegge flere tonn tomater, ost og epler fremover.

Tjenestemenn som ikke ødelegger maten, men spiser den, kan regne med rettslig forfølgelse, oppgir en kilde fra russiske myndigheter til avisen Izvestia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere