RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland foreslår Syria-samtaler med USA

USAs utenriksminister John Kerry peker på at russisk våpenstøtte til Syrias president Bashar al-Assad bare vil gjøre situasjonen verre.
USAs utenriksminister John Kerry peker på at russisk våpenstøtte til Syrias president Bashar al-Assad bare vil gjøre situasjonen verre. Foto: Charles Mostoller (Reuters)
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister John Kerry sier at Russland har foreslått å innlede Syria-samtaler på militært nivå med USA.

USA er bekymret over meldinger om at Russland sender våpen og annet militært utstyr til Syria. Russland hevder at dette er til støtte for president Bashar al-Assad i kampen mot opprørere. Kerry frykter at støtte av denne typen bare gjør situasjonen verre.

– Jeg har gjort det klart overfor Russland at landets støtte til Assad utgjør en fare for at situasjonen eskalerer ytterligere, og at den sparker beina under vårt felles mål om å bekjempe ekstremisme. Vi må derfor finne en politisk løsning, sa Kerry i en telefonsamtale med sin russiske kollega Sergej Lavrov tirsdag.

Kerry gjentok onsdag budskapet i telefonsamtalen og sier at Russland har foreslått militærsamtaler med USA for å diskutere situasjonen i Syria.

– Russland har foreslått at vi diskuterer grundig hva som nøyaktig blir gjort for å unngå ytterligere konflikt og sørge for at vi har en klar forståelse av veien videre, og hva intensjonene våre er, sier Kerry.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon er bekymret over russisk militærstøtte til Assad. Denne type støtte vil bare gjøre den mer enn fire år lange borgerkrigen enda verre, uttalte Ban onsdag.

– Det finnes ingen militær løsning. Jeg er bekymret over dem som skaffer våpen. En situasjon av denne typen vil bare gjøre det hele verre og verre, sier Ban.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere