Den nye loven, som allerede er undertegnet av president Vladimir Putin, gjør det klart at champagne fra Champagne heretter også må kalles musserende vin, mens russiske bobler kan kalles bare champagne.

Loven krever at utenlandsk champagne må ha betegnelsen musserende vin på baksiden av flaskene, og derfor måtte Moët Hennesy stanse salget mens endringen ble gjort.

Det er ikke nødvendig å endre forsiden av flaskene, og russisk «sjampanskoje» kan fortsette å bruke den betegnelsen alene, skriver Reuters.

Moët Hennesys russiske kontor informerte sine partnere om at leveransene ble suspendert som følge av den nye loven.

Frankrike er svært opptatt av at betegnelsen champagne kun skal brukes om den verdensberømte vinen som produseres i regionen Champagne, og betegnelsen er beskyttet i EU.

Moët Hennesy sier uansett at de vil respektere den russiske loven, og at salget blir gjenopptatt så snart merkingen er endret.

Vitser har nå begynt å sirkulere i sosiale medier om at Russland nå kan nekte skotter å bruke betegnelsen skotsk whisky, eller at russiske parlamentarikere kan regulere bruken av bilnavnet Mercedes. Kanskje Ladaer må kalles Mercedes og Mercedes kalles Lada.

(©NTB)