Gå til sidens hovedinnhold

Russland krever våpenhvile

Russland legger frem forslag i sikkerhetsrådet der de krever en 72-timers våpenhvile i Sør-Libanon.

Torsdag delte russiske diplomater ut et resolusjonsforslag til sikkerhetsrådets medlemmer der de inviterer til en 72-timers humanitær våpenhvile mellom Israel og Hizbollah, sier Russlands ambassadør i FN til AP.

Vitaly Churkin sier krisen i Libanon er for alvorlig til at man skal vente på forhandlingene mellom USA og Frankrike for å få til en permanent våpenhvile mellom partene.

Diplomatkilder uttalte torsdag ettermiddag at det er fremgang i forhandlingene mellom USA og Frankrike, men at partene fortsatt står et stykke fra hverandre. Foreløpig vil ingen spå hvor lang tid det vil ta for å få en avtale på plass.

- Den diplomatiske aktiviteten blir ikke gjennomført i skolegården. Det er krig i Libanon, og den humanitære situasjonen er i ferd med å nå katastrofale høyder, sier Churkin.

Ifølge den russiske diplomaten vil utspillet sette fart på den diplomatiske prosessen. Kofi Annan skal støtte det russiske utspillet om en 72-timers våpenhvile.

- Vi håper den vil sette fokus på situasjonen, og sette fart på politikere og diplomater.

Russland ønsker en avstemming allerede fredag kveld, noe som vil gi de andre sikkerhetsrådsmedlemmene det nødvendige døgnet til å konferere med sine respektive regjeringer.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken