Ukrainske myndigheter tror Russland vil forsøke å innkassere flest mulig seire før landet markerer dagen med en storstilt militærparade i Moskva.

Det har også gått rykter om at det planlegges en markering i den nå russisk-kontrollerte byen Mariupol.

Ifølge ukrainske myndigheter har russiske styrker gjenopptatt angrepene mot stålverket Azovstal, der de siste ukrainske styrkene i Mariupol har forskanset seg.

Visestatsminister Iryna Veretsjuk har samtidig sagt at det vil bli gjort nye forsøk på å evakuere sivile fra stålverket lørdag.

Ifølge den ukrainske redningstjenesten har en rakett truffet en teknisk høyskole i Kostjantynivka i Donetsk øst i landet. Raketten utløste en brann, og minst to personer skal ha mistet livet.

Guvernøren i Donetsk-fylket sier det har vært massive bombardement langs frontlinjen.

Det er også meldt om angrep i nord, nær storbyen Kharkiv, og mot byen Mikolajev i sør. Begge byer er viktige mål for de russiske invasjonsstyrkene.

Ifølge forsvarsdepartementet i Kyiv var russiske styrker nødt til å ødelegge tre veibruer uten Kharkiv for å forsinke den ukrainske motoffensiven.

Ukrainske styrker har de siste dagene lyktes med å drive de russiske soldatene lenger bort fra byen slik at det blir vanskeligere å angripe den.

Opplysningene fra ukrainske myndigheter er ikke bekreftet fra uavhengig hold.