RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russland vil ha frigjort fanger i Ukraina

En av de to russerne som ble tatt til fange i Øst-Ukraina. Foto: Reuters / NTB scanpix
En av de to russerne som ble tatt til fange i Øst-Ukraina. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Gleb Garanich
Russland skal gjøre det som er nødvendig for å frigjøre de to russerne som er tatt til fange av ukrainske styrker, sier en talsperson i Kreml.

– De er russiske statsborgere som er i arrest og den russiske siden vil ta de nødvendige grepene for å få dem frigjort, sier talsperson Dmitrij Peskov ifølge nyhetsbyrået Ria.

De to russerne har sagt at de var i Ukraina på et oppdrag for det russiske militære, til tross for at Russland har sagt at de var der på eget initiativ.

Også observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), som har intervjuet dem, sier mennene har sagt at de er medlemmer av Russlands væpnede styrker.

Ukraina har siktet de to, kaptein Jevgenij Jerofejev og sersjant Aleksander Aleksandrov, for deltakelse i terroraktivitet. Kiev lover imidlertid å sette dem fri hvis de tilstår i en offentlig rettssak.

Russland benekter konsekvent å ha soldater inne i Ukraina. Ukraina, vestlige land og NATO har lenge fastholdt at Russland bistår de prorussiske opprørerne øst i landet med både avanserte våpen, utstyr, trening og soldater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere