*Nettavisen* Nyheter.

Russland viser muskler i ny øvelse

Over 100 militærfly og tusenvis av soldater deltok tirsdag i den store militærøvelsen i Russland, opplyser Moskva. Øvelsen er et svar på en nordisk militærøvelse.

26.05.15 15:07

Begge øvelsene startet mandag, og den russiske øvelsen er betydelig mer omfattende enn norskledede Arctic Challenge Exercise.

Ifølge Russlands forsvarsdepartement skal øvelsen pågå i fire dager og involvere til sammen 250 militære fly og helikoptre samt 12.000 soldater. Den har som mål å øke beredskapen for fiendtlige luftangrep i Ural og Sibir, opplyste forsvarsminister Sergej Sjojgu tirsdag.

Blant annet skal russiske militærfly teste raketter i treningsområder i delrepublikken Komi. Ifølge BBC er øvelsen en del av forberedelsene til en større øvelse i løpet av de neste månedene.

Russlands handlinger i Ukraina og innblandingene i vestlig luftrom har ført til økt spenning mellom landet og Vesten. I mars gjennomførte russerne selv øvelser i de arktiske områdene.

Øvelsen Arctic Challenge skal vare i tolv dager. 115 fly og snaut 4.000 soldater fra ni land deltar i øvelsen, som ledes av Norge i samarbeid med NATO.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykte i forrige uke bekymring over de mange russiske øvelsene som skjer på kort varsel. Tre slike overraskende øvelser de siste året har omfattet 80.000 soldater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag