RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruster mot rasister

Sist oppdatert:
Politiet i Sydney har satt i gang en omfattende aksjon for å hindre nye rasistopptøyer søndag.

Rundt 2.000 politifolk skal patruljere gater og strender i Sidney søndag for å hindre en gjentakelse av opptøyene i Cronulla for en uke siden, melder Australian Associated Press (AAP).

Samtidig samler mer enn 900 mennesker seg utenfor rådhuset i byen i en demonstrasjon mot rasisme i landet. Mange er også kritisk til hvordan medier og myndigheter har omtalt og håndtert opptøyene.

En av arrangørene bak antirasisme-demonstrasjonen, Osmond Chiu (19), sier til AAP at opptøyene har satt søkelyset på rasismen i Australia.

- Jeg er sjokkert og rystet over det som har skjedd. Jeg kunne aldri forestilt meg noe i dette omfanget, at slike voldelige rasist-sammenstøt kunne skje her, sier han.

Natt til lørdag beslagla politiet fire biler, i samsvar med nye fullmakter fra delstatsparlamentet i New South Wales denne uken. En rekke personer ble arrestert, og våpen som sverd og jernstenger ble ifølge politiet beslaglagt, melder Associated Press.

(Se bilder fra bråket i uken som gikk nederst i saken.)

Politiet undersøkte alle biler på vei mot Cronullastranden sør i Sydney, der 5.000 hvite ungdommer sloss med politiet og angrep personer med «arabisk utseende» søndag i forrige uke.

Politiet sier de har god grunn til å tro at det kan komme nye tilfeller av vold i helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere