Ryanair legger ned basen i Danmark for å unngå streik

Ryanair legger ned basen i København og flytter den til Litauen for å unngå fagbevegelsens sympatistreiker. På bildet er selskapets administrerende direktør Michael O'Leary.

Ryanair legger ned basen i København og flytter den til Litauen for å unngå fagbevegelsens sympatistreiker. På bildet er selskapets administrerende direktør Michael O'Leary. Foto: Bax Lindhart / NTB scanpix Danmark (Reuters / NTB scanpix)

Det irske flyselskapet Ryanair bekrefter at de flytter basen i København til Litauen for å unngå den danske fagbevegelsens sympatistreiker.

10.07.15 11:10

– Dette er en svart dag for dansk økonomi. Her er det snakk om danske fagforeninger – som innrømmer at de ikke har medlemmer ansatt i Ryanair – som ødelegger godt betalte jobber for danske piloter og kabinpersonale, skriver Ryanairs personaldirektør Eddie Wilson i en pressemelding fredag.

Stridighetene mellom Ryanair og Serviceforbundet i Danmark har pågått siden Ryanair etablerte en ny base i København 1. mars i år, og bunner i at flyselskapet nekter å undertegne en egen tariffavtale med danskene.

Fagbevegelsen i både Danmark og Sverige varslet at den i så fall var beredt til å gjennomføre sympatiaksjoner som i praksis vil gjøre det umulig for Ryanair å fly til og fra Danmark.

Ryanair har på sin side truet med å legge ned den nye basen i København og flytte den til Litauen i stedet. Fredag kom bekreftelsen på at basen blir flyttet til Kaunas i Litauen 14. juli.

– Det har utelukkende den betydningen at disse jobbene nå blir flyttet ut av landet, mens fly til og fra København, de lave billettprisene og konkurransen med SAS vil fortsette, heter det i pressemeldingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.