Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryanair vil ha ståplasser på flyet

Foto: JUAN M. ESPINOSA (EPA)
Sist oppdatert:
Ryanair-sjef Michael O’Leary kommer med nok et oppsiktsvekkende påfunn.

Michael O’Leary forteller Sky News at lavprisflyselskapet vurderer å fjerne de bakerste radene på noen av flyene sine og innføre ståplasser.

Passasjerene vil kunne stå eller sitte på en slags barstoler på flygninger som varer mindre enn en halvannen time, ifølge O’Leary.

Fly gratis
– Vi kommer muligens til å fjerne de fem eller seks bakerste radene og si til passasjerene: Vil du stå oppreist? Hvis du vil det, så kan du fly gratis, sier han til nyhetskanalen.

Ryanair har bedt flyprodusenten Boeing om å se på mulighetene til å innføre såkalte ståplasser. En Ryanair-talsperson har sagt at de må først få godkjennelse fra irske luftfartsmyndigheter før planen kan virkeliggjøres.

O’Leary avviser at dette er nok et ledd i å kutte kostnadene til flyselskapet. Men Ryanair-sjefen oppgir ingen forklaring på hvorfor ståplassene skal være gratis.

– Hvorfor er dette annerledes fra tog hvor tusenvis av mennesker, som ikke får sitteplass, må stå i midtgangen, og dette skjer regelmessig på undergrunnsbanen, sier han.

Ekstraavgift for overvektige
Ryanair har tidligere fremmet en rekke kontroversielle forslag, og har blant annet vurdert å innføre ekstraavgift for overvektige mennesker. I tillegg har de vurdert å redusere antall toaletter om bord på flyene og kreve betaling for toalettbesøkene.

O’Leary sier han fikk ideen til ståplasser av det kinesiske flyselskapet Spring, som skal ha fått plass til 50 prosent flere passasjerer, samt kuttet kostnadene med 20 prosent.

Til Norge?
For noen uker siden lovte Ryanair å satse stort i Norge.

- Jeg vil se baser i Oslo, enten på Torp eller en annen flyplass, og i Bergen, Stavanger og Trondheim. I alle disse byene kan vi klare 700.000 til 1 million passasjerer i året, sa nestkommanderende i Ryanair, Michael Cawley, til Aftenposten under sitt Norges-besøk nylig.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!